Cursus: voorbereiden op je bevalling

Elke 6 weken start er een nieuwe cursus voorbereiding op de bevalling. In 4 lessen van 1,5 uur leer je alles wat je wilt weten over je bevalling en hoe je jezelf optimaal kunt voorbereiden. Deze cursus is een combinatie van informatie, zwangerschapsyoga en fysieke voorbereiding op de bevalling. Na de bevalling komen we nog een keer bij elkaar om terug te blikken op de bevalling en om een start te maken met het herstel van lichaam en geest.

Tijdens de lessen werken we aan het voorbereiden van het lichaam voor de bevalling. We oefenen speciaal voor het zwangere lichaam ontwikkelde bewegingen, zodat het lichaam flexibel er ruimtelijk wordt met het oog voor de bevalling. De adem en het gebruik van de adem tijdens de bevalling komt uitgebreid aan de orde. Ontspannings- en ademhalingsoefeningen bereiden je fysiek en emotioneel voor op wat komen gaat. De ademcapaciteit wordt op zachte en effectieve manier vergroot, waardoor je tot rust komt en je fitter zult voelen.

De lessen bestaan uit kleine groepjes zwangeren. Hierdoor is persoonlijke aandacht gewaarborgd; er is altijd tijd voor het delen van de ervaringen! Liefde, warmte, aandacht en ontspanning zorgen voor een optimale omgeving voor de groei van het kind.


Start: dinsdag 31 maart
9:00 – 10:30 uur
Aantal lessen: 4+ 1 baby yoga les
Voor wie: Zwangeren vanaf 34 weken
Docent: Saskia de Mik
Prijs:  99 euro

SUMMER CARD 2019

Zen in de zomer? Maak dan snel gebruik van onze summer card: 10 lessen voor slecht 59 euro. Relaxt toch? Wees er snel bij want OP = OP.

Wil je gebruik maken van deze aanbieding stuur dan voor 30 juni 2019 een mail naar deyogastudio@gmail.com.

Voorwaarden

 • De summercard is verkrijgbaar tot en met 30 juni 2019, en zo lang de voorraad strekt.
 • Je dient je leskaart te activeren voor 1 juli 2019. 
 • Je leskaart is twee maanden geldig.

SUNDAY CITY YOGA - GRATIS BUITEN YOGA

Ben je dol yoga en doe je dit het liefst in de frisse buitenlucht? Hou je zondagochtenden komende zomer dan vrij! In de maanden juli en augustus kun je op zondagochtend om 10:15 uur in de prachtige binnentuin bij museum Volkenkunde een heerlijke yogales volgen. Je kunt kennismaken met verschillende docenten, die je het beste van yoga laten ervaren. En het állerleukste is, het is GRATIS!

Neem dus gerust je beste vriend(in), partner, moeder of vader mee. Vergeet niet om je yogamat of een grote handdoek mee te nemen.

Bij slecht weer (regen) gaat de les helaas niet door. Hou onze facebook pagina dus goed in de gaten!

5 redenen waarom ochtend yoga rocks!

Niet iedereen is natuurlijk een ochtendmens. En misschien klinkt het voor jou eerder als een marteling dan als de ideale manier om je dag te starten. Maar er valt echt iets voor te zeggen om je dag te starten op je yogamat. 

Vijf redenen om je dag te beginnen met yoga:

1. Set your mindset
Yoga is de ideale manier om je dag mee te beginnen om bewust even stil te staan bij de 'mindset' voor de rest van de dag.
2. Creeër meer rust en evenwicht
Als je yoga in de ochtend beoefent zul je op een energieke manier je dag goed beginnen. Het voordeel is ook dat je beter om kunt gaan met hectische en stressvolle momenten gedurende de rest van de dag.
3. Juiste ademhaling
Een juiste ademhaling kun je zien als de basis voor een goeie dag. Door de dag te beginnen met yoga ben je beter in staat om gedurende de dag je aandacht naar je adem te brengen, waardoor je meer rust ervaart in je hoofd.
4. Start op natuurlijke wijze je spijsvertering
Start je dag met yoga zodat je lichaam de tijd krijgt om je metabolisme met behulp van bewuste ademhaling en beweging op natuurlijke wijze te starten. Hierdoor zul je merken dat je minder geneigd bent om te veel te eten, en meer kans hebt om evenwichtige en gezonde keuzes te maken.
5. Stuurt een positieve boodschap naar het onderbewustzijn
Als we vroeg op staan en de dag beginnen met iets positief zoals het beoefenen van yoga, dan worden er positieve signalen afgegeven aan de hersenen, waardoor we ons ook gelukkiger voelen.

Nog niet helemaal overtuigd van de voordelen? Probeer het dan gerust zelf  eens uit en maak gebruik van ons onbeperkt ochtend-abonnement! Onbeperkt yoga in de ochtend voor slechts € 45,00 per maand.

KARMA YOGI(NI) GEZOCHT!
Wij zoeken een Karma yogi(ni) die ons wil ondersteunen met diversen werkzaamheden (zoals schoonmaak, flyeren, verkoop yoga-artikelen etc). Het gaat om ongeveer 2 uur per week. Wij vinden het fijn als je bekend bent met onze yogastudio (is dit niet het geval dan maken we vooraf graag kennis met je) en bovendien al yoga beoefent.

Wie o wie vindt het een fijn idee om bij te dragen aan onze yoga community? Als dank voor je inzet kun je maandelijks onbeperkt yoga doen. Mail bij interesse naar deyogastudio@gmail.com.

Zwangerschapsyoga

Ontspanning is de sleutel voor een gezonde zwangerschap en voor een soepele bevalling. Ontspanning helpt je om te vertrouwen op je eigen intuïtie en kracht. Maar ontspannen is niet altijd even eenvoudig. Zwangerschapsyoga kan je daarbij helpen. Met diverse (yoga-) oefeningen die speciaal zijn afgestemd op het lichaam van de zwangere vrouw en ademhalingstechnieken, helpen wij jou om lichaam en geest te versterken. Yoga tijdens je zwangerschap maakt namelijk niet alleen je spieren soepel en sterk, maar geeft je ook innerlijke kracht en balans om jouw zwangerschap en bevalling zo ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Verder verstrekken we veel praktische informatie en tips en is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met je mede-yogi’s. Zwangerschapsyoga bij De Yogastudio is niet ‘zweverig’, maar zorgt er juist voor dat je met beide benen op de grond blijft staan. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben.

Je kunt je voor deze les inschrijven als je 16 weken zwanger bent. Een les duurt 75 minuten en een 10-lessenkaart kost € 150.

Deze speciale les wordt verzorgd door Saskia de Mik.

Yoga Cadeaubon

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor jezelf of een ander? Wat dacht je van de Yoga Cadeaubon? Bepaal zelf of je twee proeflessen of een vijf-lessenkaart cadeau wilt doen. Hoe werkt het? Stuur ons een e-mail en krijgt je verdere informatie!

Practice safe

Met de nieuwe 1,5 meter afstand hebben we plek  voor 9 yogi's (exclusief docent) beschikbaar. Hieronder vind je de belangrijkste nieuwe regels:

 1. Online een plek reserveren is verplicht.
 2. Neem je eigen yogamat en props mee naar de les.
 3. Was je handen bij binnenkomst, en na de les.
 4. Kleedkamers zijn gesloten, en gebruik het toilet alleen als het niet anders kan.
 5. Volg de instructies  van de docent of studio host bij binnenkomst.
 6. Leg je yogamat op de aangegeven vloer markers.
 7. Geen adjustment, alleen verbale correcties.
 8. Neem je eigen fles met water mee, geen thee na afloop van de les.
 9. Na afloop van de les graag direct de studio weer verlaten ivm luchten en schoonmaken van de ruimte.
 10. Last but not least, blijf thuis als je moet hoesten of griepverschijnselen hebt.
Klik hier voor het volledige protocol: safe studio standards