OVER ONS

Drijvende kracht achter De Yogastudio zijn Santa Hissink en Pieter Hoogland. Zij hebben De Yogastudio in 2008 opgericht om yogalessen aan te bieden op een professionele, nuchtere en uitdagende manier. Inmiddels is De Yogastudio uitgegroeid tot een begrip in Leiden. Ondanks het groeiende aantal lessen en docenten is de oorspronkelijke intentie nog steeds voelbaar. Je vindt hier relaxte en uitdagende yogalessen, boeiende workshops en inspirerende yogaweekenden. Op deze manier hoopt De Yogastudio dé plek te zijn waar je even uit de hectiek van de dag kunt stappen, en rust en tijd voor jezelf kan vinden.

Santa Hissink

Hoewel yoga voor Santa zeker geen liefde op het eerste gezicht was, vormt het inmiddels een heel groot deel van haar leven. In haar lessen zoekt ze naar een balans tussen inspanning en ontspanning. Voor inspiratie reist ze regelmatig naar India en Bali.

“Met De Yogastudio willen we een plek bieden waar mensen graag komen; een rustpunt in hun drukke bestaan. Ik vind het belangrijk dat mensen zich thuis voelen in een ontspannen en open sfeer. Mensen komen om verschillende redenen naar yoga: de een komt voor de ontspanning, de ander wil graag lenig worden, en een derde komt voor verdieping. Ik wil graag al deze mensen iets kunnen aanreiken. Geen les is hetzelfde, ik bedenk iedere keer nieuwe series en ben altijd op zoek naar nieuwe ontspanningsoefeningen. Ik kan enorm genieten van de vorderingen die mensen maken op de yogamat. Zeker, er wordt hard gewerkt in mijn lessen, maar er mag ook hard worden gelachen.”

Nancy Hartman

Nancy werd door de lessen bij De Yogastudio zó geïnspireerd dat ze besloot een docentenopleiding te gaan volgen. Sinds 2012 is ze docente hatha yoga.

"Als fanatiek hardloper met blessures maakte ik kennis met yoga. Mijn fysiotherapeut adviseerde yoga en ik was eigenlijk meteen verkocht. Als marathonloper was ik gewend mijn hoofd leeg te maken maar door yoga heb ik vooral geleerd om los te laten. Ook je lichaamshouding kan door yoga verbeteren en zelf ben ik er rustiger van geworden. Vertrouwen en versteld staan van jezelf en de dingen om je heen; dát wil ik graag meegegeven in de les. Ik corrigeer waar nodig en daag mensen uit om nieuwe yogahoudingen uit te proberen. Niks moet, alles mag. Probeer het maar gewoon. Leuk om te zien is hoe iemands karakter een voorkeur voor bepaalde houdingen ingeeft. En de volgorde in mijn lessen is altijd anders; ik volg de wensen van de groep en de ingeving van het moment."

Renate Haverkamp

Renate is moeder van Milou, ondernemer en toegewijde yogi met een passie voor het bewust bewegen van mensen. Ze geeft 8 jaar yogales op diverse locaties. Daarnaast gebruikt ze yoga voor trainingen en coaching in het bedrijfsleven. Met haar achtergrond als project- en change manager begrijpt ze als geen ander welke krachtige invloed yoga kan hebben in veranderingsprocessen bij mensen. In haar leven legt zij nadruk op het maken van de verbinding tussen hoofd & lijf zowel op de yogamat als daarbuiten. Bij De Yogastudio geeft zij zwangerschapsyoga.

Jerry Linnemeijer

Meer informatie volgt binnenkort.

Angela Frank

Binnenkort meer informatie.

Myrthe van Hooidonk

Binnenkort meer informatie.

Robinson von Grumbkow

Binnenkort meer informatie.

Felix de Rond

Binnenkort meer informatie.

Astrid Goelabdien

Binnenkort meer informatie.

Marcela Garcia Probert

Binnenkort meer informatie.

Anika van de Wijngaard

Binnenkort meer informatie.

Meta Gosman

Binnenkort meer informatie.

Anne Jeen

Binnenkort meer informatie.

Pieter Hoogland

Pieter begon zich na een yogavakantie op Bali actief in yoga te verdiepen. Hij volgde een yogadocentenopleiding bij Yoga Moves in Utrecht, en reisde ook diverse keren naar India voor workshops en verdieping. Eind 2008 is hij samen met Santa Hissink De Yogastudio gestart.

“Kwalitatief goede lessen, variatie in het aanbod en een plek waar mensen graag willen komen: dát willen we bieden. Zelf beoefen ik yoga primair om me goed te voelen, dat betekent fysiek en geestelijk in balans. Toen ik tien jaar geleden intensief met yoga aan de slag ging, verbeterde mijn slaappatroon enorm. Vooral in de ashtanga en power yoga kan ik mijn ei helemaal kwijt, het zijn krachtige en uitdagende vormen van yoga. Als docent wil ik graag mijn enthousiasme over de veelzijdigheid van yoga overbrengen. Yoga kan iedereen iets goeds brengen, voor de een puur ontspanning, voor de ander een verdieping van het leven. Zelf ben ik bijzonder gefascineerd door de anatomie van de yoga. Als techneut van huis uit wil ik de techniek van de asana’s en de wisselwerking met anatomie doorgronden. Leslie Kaminoff  en David Keil uit Amerika zijn mijn grote voorbeelden daarbij.”